Aan de bak! magazine voor NederlandSchoon

Stichting NederlandSchoon wil ervoor zorgen dat heel Nederland in 2030 zwerafvalvrij is. En dat lukt alleen samen. Dus werken ze met gemeenten, bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en burgers om zwerfafval te voorkomen én te bestrijden. Voor gemeenten biedt NederlandSchoon het veelzijdige Gemeenteprogramma: een pakket maatregelen om zwerfafval lokaal effectief aan te pakken. Nadat we samen met NederlandSchoon hun contentstrategie hadden ontworpen, mochten we een inspirerend magazine over het programma maken.

 

Aan de bak!

We ontwikkelden de bladformule, bedachten aansprekende rubrieken, verzonnen de titel ‘Aan de bak!’ en zorgden voor een mix van interviews, achtergrondartikelen en klantcases. Met onze samenwerkingspartner Zabriski ontwikkelden we ook het vormconcept voor dit gloednieuwe, 24 pagina’s tellende magazine.

 

Schrijven en redigeren

Naast het bladmanagement, in nauwe samenwerking met NederlandSchoon, namen we een deel van het schrijfwerk voor onze rekening. We belden met wethouders, burgemeesters en zwerfafvalexperts en maakte inspirerende verhalen. Voor de aangeleverde teksten verzorgden we de eindredactie.

 

Vorm en fotografie

Het vormconcept is gebaseerd op de huisstijl van NederlandSchoon, met als hoofdkleuren blauw en groen. Voor een open en rustige uitstraling kozen we voor pasteltinten in de achtergronden. Voor de dragende beelden ontwikkelden we ook een fotografieconcept en we verzorgden de fotografie op locatie. Voor het ondersteunende beeld konden we onder meer terecht in de beeldbank van NederlandSchoon. Het magazine is uiteraard gedrukt op milieuvriendelijk papier.

Iedereen kan schrijven, jij ook!

Schrijven: wij doen niets liever, maar we weten ook dat dit niet voor iedereen geldt. Onze schrijftrainingen-op-maat maken schrijven makkelijker én leuker.

Naam en identiteit voor CodyCody

Valori Software Improvement ontwikkelde een totaalconcept gericht op groei en ontwikkeling van softwareontwikkelaars. En vroeg Lamar communicatie te helpen met het in de markt zetten van deze innovatieve aanpak.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
En ontvang de beste content over content in je mailbox!
ErrorHere