Heldere koers voor NederlandSchoon

Heel Nederland vrij van zwerfafval in 2030. Dat is de droom van Stichting NederlandSchoon. Om dit te bereiken, zetten ze hun kennis en ervaring in voor meer samenwerking tussen burgers, bedrijven en gemeenten. Met de kracht van deze ‘schone driehoek’ wordt de aanpak van zwerfafval efficiënter en effectiever.

 

Werksessies

We organiseerden verschillende werksessies met het management om de koers voor het komende jaar te formuleren. We stelden veel vragen om de organisatiestrategie helder te krijgen en in de OGSM-structuur te passen. Onze rol was vooral die van vragensteller en vertaler. Om zo de doelen en acties helder te krijgen en duidelijk te formuleren.

 

Doelgroepen

Om de stap naar de contentstrategie te maken bepaalden we in een aparte werksessie context, doel en doelgroep van de contentstrategie op basis van de gekozen organisatiedoelen. We maakten een herindeling van de doelgroepen vanuit de rol die zij hebben. Zo kozen we onder meer intermediairs als doelgroep die als vliegwiel kunnen fungeren om mensen te enthousiasmeren voor het schoonmaken van hun buurt of omgeving.

 

Contentstrategie

Met de uitgangspunten van de contentstrategie in de hand haakten we de communicatieafdeling als redactie aan om de strategie verder uit te werken. We ontwikkelden een contentformule, waarbij pijlers en thema’s de basis vormen voor het verzinnen van onderwerpen. En rubrieken houvast geven voor inhoud en vorm van content. In een doorlopend proces helpen we NederlandSchoon de contentstrategie te implementeren, na te denken over contentvormen, contentmappen en het inzetten van de ideale middelen- en kanalenmix.

Animatie over circulaire economie

In opdracht van Gemeente Amsterdam schreven we het script voor een animatie over de circulaire economie. Inspirerend om te zien hoe innovatief er wordt gedacht in onze grote steden!

Aan de bak! magazine voor NederlandSchoon

Heel Nederland zwerfafvalvrij in 2030. Dat is de doelstelling van Nederland Schoon. Om dit te bereiken, werkt de organisatie intensief samen met gemeenten. Wij maakten een inspirerend magazine om wethouders en afvalexperts over het programma te informeren.

Contact

H.J.E. Wenkebachweg 123
1096 AM Amsterdam
020 760 26 70
[email protected]

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
En ontvang de beste content over content in je mailbox!
ErrorHere