Heldere koers voor NederlandSchoon

Heel Nederland vrij van zwerfafval in 2030. Dat is de droom van Stichting NederlandSchoon. Om dit te bereiken, zetten ze hun kennis en ervaring in voor meer samenwerking tussen burgers, bedrijven en gemeenten. Met de kracht van deze ‘schone driehoek’ wordt de aanpak van zwerfafval efficiënter en effectiever.

 

Werksessies

We organiseerden verschillende werksessies met het management om de koers voor het komende jaar te formuleren. We stelden veel vragen om de organisatiestrategie helder te krijgen en in de OGSM-structuur te passen. Onze rol was vooral die van vragensteller en vertaler. Om zo de doelen en acties helder te krijgen en duidelijk te formuleren.

 

Doelgroepen

Om de stap naar de contentstrategie te maken bepaalden we in een aparte werksessie context, doel en doelgroep van de contentstrategie op basis van de gekozen organisatiedoelen. We maakten een herindeling van de doelgroepen vanuit de rol die zij hebben. Zo kozen we onder meer intermediairs als doelgroep die als vliegwiel kunnen fungeren om mensen te enthousiasmeren voor het schoonmaken van hun buurt of omgeving.

 

Contentstrategie

Met de uitgangspunten van de contentstrategie in de hand haakten we de communicatieafdeling als redactie aan om de strategie verder uit te werken. We ontwikkelden een contentformule, waarbij pijlers en thema’s de basis vormen voor het verzinnen van onderwerpen. En rubrieken houvast geven voor inhoud en vorm van content. In een doorlopend proces helpen we NederlandSchoon de contentstrategie te implementeren, na te denken over contentvormen, contentmappen en het inzetten van de ideale middelen- en kanalenmix.

Werkstrafkrant voor Reclassering Nederland

Voor Reclassering Nederland maakt Lamar communicatie samen met Enof creatieve communicatie met veel plezier de ‘Werkstraf in uitvoering’. De krant geeft een inkijkje in wereld die werkstraf heet.

Kennis, cijfers & verhalen: 3 magazines op maat voor G4S

G4S zorgt ervoor dat mensen veilig kunnen werken, wonen en leven. In 2019 vroeg G4S ons om drie magazines te maken: G4S Cares, G4S Shares en G4S Gives.

Contact

H.J.E. Wenkebachweg 123
1096 AM Amsterdam
020 760 26 70
[email protected]

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
En ontvang de beste content over content in je mailbox!
ErrorHere