Mercatus over statushouders integreren in de Noordoostpolder

Échte verhalen helpen integratie vooruit

Hoe zorg je dat nieuwkomers een goede start kunnen maken in de maatschappij? Wat hebben zij nodig om te kunnen integreren? Op die vragen en méér zochten Woningcorporatie Mercatus en Welzijnsorganisatie Carrefour uit Noordoostpolder een antwoord. Ze wilden graag over de grenzen van hun eigen domein kijken door zich te verdiepen in de mensen waar het om gaat: de nieuwkomers zelf, en de vrijwilligers en buren om hen heen. Om zó, samen met beleidsmakers en andere maatschappelijke organisaties in de regio, een basis te leggen voor de Visie Integratie Statushouders.

 

Verhalen ophalen

Met onze samenwerkingspartner Enof en tekstbureau Davinckie namen we de uitdaging aan. Onze rol was die van storyteller. We haalden verhalen op uit de regio rond Emmeloord. Verhalen van statushouders, vrijwilligers, buren die helpen en buren die zich zorgen maken. Davinckie sprak de beleidsmakers en bestuurders. Zo maakten we de start voor een andere manier van denken. De resultaten van de gesprekken zijn gebundeld in het boek Integreren doe je met zijn allen. Een boek dat dient ter inspiratie en het startpunt vormt voor gesprekken met samenwerkingspartners.

 

Aangrijpend en inspirerend

De gesprekken met nieuwe Nederlanders hebben aangrijpende en inspirerende verhalen opgeleverd, waar veel mensen wat van kunnen leren. Eerder schreven we een blog over dit project. In de Noordoostpolder werken nieuwe bewoners, organisaties en buurtbewoners nu nog meer met elkaar samen om het integratieproces van nieuwkomers te laten slagen. Want integratie, dat doe je samen. Wij zijn trots op onze bijdrage aan dit bijzondere en belangrijke proces.

 

 

Ontdek wat groen kan doen

Duurzaam en betrokken ondernemen is één van de vier strategische pijlers van Landal GreenParks. Daarom maakten we een aantal keer het duurzaamheidsverslag ‘Wat groen kan doen.’

Loyalis Jaarmagazine klantbeleving

‘Door onderling nóg beter samen te werken, wordt de klantbeleving nóg positiever’, stelt Loyalis. Om alle collega’s te inspireren, maakten wij, samen met Enof creatieve communicatie, het Jaarmagazine ‘Iedere stap telt’.

Le Mag., het online magazine van Lamar communicatie

Heb je ons online magazine al gezien? In samenwerking met Instant Magazine geven we twee keer per jaar Le Mag. uit. In dit online magazine delen we kennis, interviewen we vakgenoten en geven we handige tips. Kan jouw contentmarketing wel een boost gebruiken? Schrijf je in en je ontvangt van ons een mailtje als het nieuwe nummer online staat. Een link naar de vorige nummers vind je hier.